Snart klart & skabb

Nu är det äntligen snart klart kontoret. Bara lite lampor, lite lock till några eldosor och ett värme-element (och en annan matta), Ska vara en svart hylla (expedit) till vänster om skrivbordet och en liten sådan på motsatt vägg och så lite väggprydnader, dvs ljushållare upp på väggen sen e de klart.
kontoret2Pysslade till klockan två igår natt och flyttade iaf in skrivbord och dator dit så nu slipper jag sitta med datorn i köket och kan äntligen fixa fint där som det kök det är och inte nåt kombinerat datarum. Är så glad åt detta rum, det blev ljust och luftigt och jag bara älskar fondtapeten (tack Gunilla).

Måste röja i gamla ”tv rummet” nu så att vi får in granen ikväll, ska jobba två nattskift och mannen är idag i Sverige på jobb och kommer hem typ samma tid som jag måste åka iväg till jobbet, så tiden känns knapp…mycket knapp!

Gårdagen blev smått kaotisk må ja säga, full fart hela dagen, målade och fixade om blommor osv, vill att de blommor jag sätter in i nya rummen är fräsha, nyplanterade och med likadana ytterkrukor. På kvällen skulle mannen ut och fixa till bilen för Sverigeresan och skymtar mitt i allt nån som traskar förbi honom på vägen, en mårdhund, och som den jägare han är går han in efter en par hundar, Annie och Wilda (avskyr dessa asiga mårdhundar). Som de fina hundar de är så tar det inte många röda innan mårdhunden kan tacka för sin tid på jorden, det var bara ett krux :( Vi har (läs hundarna) tagit många många mårdhundar här men igår blev det tokigt… Då han skulle tacka hundarna och ta mårdhunden till nåt lämpligare ställe för ”döingar” så ser han att den har SKABB :( Hela sidan på ena sidan är typ pälslös. Hundarna in på bad och i karantän typ, han dränker mårdhunden i brännolja och tuttar på den samt handskarna han hade på sig och alla kläder får stanna på utsidan för att förpassas vartefter de har plats in i het maskintvätt, vi torkade till och med mobiltelefon och ficklampa med klorit…. Vi duschade sen men obehagligt är det, förståss tyckte man det kliade överallt då. Nu är dessa hundar skilt, MEN denna mårdhund har säkert gått i våra lider och stukit omkring här under längre tid så nu är frågan om hundar och KATTER klarar sig eller om de varit nånstans där den här lämnat sina skabbiga ohyror, och vilka andra mårdhundar DEN har umgåtts med? Har inte sett nåt skabbdjur överhuvudtaget på många år så visst är det ju obehagligt när man har tre katter och en hel drös med hundar, det är en både dyr och omständig historia att bli av med sån här skit :( När sånt här händer önskar man att man hade bara guldfiskarna.

Nu ska jag kila till andra rummet och hårdröja….fullt med lådor med elprylar, verktyg och annat skräp där, ska försöka sortera det i nån slags snyggare organiserad stapel eller nåt. Kör lite julbakgrund en par dagar på bloggen, ja hinner aldrig uppdatera riktiga hemsidan så denna får väl står för julpyntet på webben nu då.

Puss och kram och nyp i stjärten

4 kommentarer

 1. Toja skriver:

  Tusiken var fint det blev :)
  Skönt att de där asdjuren kan ha skabb, då kanske stammen på Åland minskar de närmsta åren!!
  Men inte kul för er med alla hundar :( men smittar det till kissor? har de inte olika skabbsorter?
  Kände jag med hur det börja klia vartefter jag läste :))
  Stressa inte ihjäl dig! Kommer kanske upp en sväng ikväll om inte jag stressar sönder mig 😉
  Kramis

  [Reply]

  Mia Reply:

  Ja ja e så glad att de snart e klart och att de vart så fint som ja önskade :)
  Ja rävstammen försvann ju nästan. Tyvärr går den ju både på hundar och katter och även folk med fast de blir inte så illa på folk som på pälsdjuren, de lever ju inte i pälsen utan de (håll i dig) gräver gångar under huden så hud som hud.. de e så asigt så de e..HUUU.
  Oh, hoppas du får tid :) Kaffepannan står alltid varm när ja e på jobb så.
  Kram på dig och hoppas du höll dig hemma idag!

  [Reply]

 2. Marina skriver:

  Interceptor ska väl hjälpa?…men fasligt dyrt. Vet inte om Frontline hjälper heller, annars Stronghold kanske? Det tar ju typ ALLT. Sitter ju även några v. så hälper mot omgivningen också, alltså när de inte hittar ngt värddjur så dör de väl?
  Skönt att du börjar bli klart, själv har jag just börjat få lust o rusta om hemma! Men det står alldeles still pga den rådande finanskrisen på Lönnvägen… :( Har inte ens råd med tapeter från Rusta, om jag så skulle vilja köpa där. Får hoppas Stella klämmre ur sig 4-5 tikar som sedan blir sålda vid 8 v., då kanske det löser sig! Har t.o.m. fått lust o helrusta hundrummet, ska bli så fint att ja knappt ids ha hundarna där 😉 Hoppas du hinner msn:a ngt ikväll.

  [Reply]

  Mia Reply:

  frontline lär ska hjälpa. skit e de iaf. Ja de fina rusta tapeterna e ju inte helt billiga heller, vår fondvägg här e faktiskt rusta-tapet :)
  E online nu :)

  [Reply]

Kommentera