Vardagens återkomst

Ja de känns lite så när julen är över, all stress, planerande och alla måsten som skulle till jul, och så på ett ögonblick är det över…. Nu återstår planeringen till nyår då, men det verkar rätt lovande som det ser ut just nu med rolig fest i goda vänners sällskap på andra sidan pölen.

Barnen har byggt färdigt det mesta av de julklapparna som skulle byggas, de flesta spel är testade och jag har strykt pärlor till fina plattor i en par dygn nu, snart är huset fullt av små pärl-konstverk…… Mannen är ute och tar upp nät med god vän och jag ska snart börja fixa lunchen. 
Ikväll är vi bortbjudna på middag och i morgonkväll ska det bli kalas med tacos, en smart ide när egentligen inte många storgillar vanliga tårtkalas.

Kissorna ligger ihoprullade tillsammans i sängen och marken ute är vit-täckt och det är härliga minusgrader ute, dvs ljust och RE NT :) Man får definitivt mycket mer inspiration att göra saker när det är ljust och påfruset, avskyr denna slask som omgett oss de senaste månaderna.

Skulle påbörja en ny hemsida till en väninna och satte mig ner med stora planer, men de föll lika snabbt som de kom, vad ska man göra för att få web-inspirationen tillbaka??? Har inte uppdaterat egna hemsidan på veckotal heller trots att det borde ha uppdaterats med goda både hälsoresultat och utställningsresultat…. skäms på mig.

Nä, nu kallar både spisen och diskmaskinen och torktumlaren högljutt på mig så lika bra att pallra sig iväg och få nåt gjort.

Puss och kram och nyp i stjärten 😉

4 kommentarer

 1. Marina skriver:

  Jaa klart inspirationen försvinner när det ska krånglas 😉
  Men du vet jag är likadan, data-hörnet är en röra med papper som ska sorteras/arkiveras, många obesvarade mail osv. Jag tror jag måste tvinga mig själv, antingen ha en kontors-timme varannan dag eller en halvtimme om dagen. Att göra sånt som MÅSTE göras, dvs inget nöjes-surfande! Har upptäckt att med planering & struktur så blir faktiskt vardagen lättare… Känns kanske löjligt, men gjorde för några mån. sen ett städ-schema. Typ onsd. ta reda på tvätten, vattna blommorna. torsd damma, plocka undan, och fred. städa alla golv o piska mattor. Detf unkar faktiskt bra! Nu känns det ju inte så superkul o städa 3 dar/v., men jag orkar ju inte allt på samma dag så jag måste dela upp. Och inga funderingar om vart jag ska börja heller…
  Jaha har ni inte fått kallt förrän nu? vi har ca 1 dm snö/is, och haft typ -5 grader i en vecka snart. Det är underbart för golven :))

  Igår anmälde jag till utställning, kanske du ksulle göra detsamma snart?? Har du ingen vacc. så du kan komma över.? Det var SSRK Strömsholm. Ska med Märta, Baby & donna- må fan få det sista certet på henne snart!!

  Har heller ingen hane att ställa, lite tråkigt… men Irish coffee bor ju hos syrran nu, vi ska nog deläga honom.

  Imorrn blir det ridning på morgonen och sedan drar vi till pulka-backen för korvgrillning o pulka-åkning med barnen!

  [Reply]

  Mia Reply:

  Svar till Marina: Jo de e ju så, e lite mycket av allt igen… Tar nog massor per dag, fast jösses om ja skulle spara tvätt eller disk eller nåt sånt till nån speciell dag, här går ju diskmaskinen en gång om dan och tvättmaskinen en 3-4 maskiner om dan, iaf de dagar man inte jobbar så skulle svämma över då :)
  Ska ta itu med din sida, idag kommer besök och sen e de kalas men ja SKA sätta de som första lapp i pannan 😉 E lite taskigt med de där vaccineringarna ännu, som du minns fick bara Wilda komma med till Eckerö med, måste prioritera den här jävla skabb-funderingen först nu.
  Vårt väder varierar ju som ….vetefan…. fast nu har de varit kallt en par tre dagar iaf, skönt, men de finns ingen snö, bara lite halv-vitt lite här och där.
  Vi hörs lite senare :) Kram

  [Reply]

 2. Marina skriver:

  Nå, diska måst eman ju göra iaf flera ggr/dag, så det räknas inte 😉 Inte tvätta heller- och jag har fått börja lära mig att ta reda på en maskin innan jag tvättar en ny…

  [Reply]

  Mia Reply:

  Svar till Marina: Jo de e sant, fast vi har inte så stort utrymme i badrummet så det går automatiskt att ta vara på tvätten varje klartumlad maskin. Golven får man ju dra över varje dag med eller varannan om man har tur. Jobbar natt i morgonnatt så ska kolla på din nya sida då :)

  [Reply]

Kommentera