Lyckliga gatan….fast med lite skräck också

Är bara så enormt lycklig idag :)
Så trött efter vaket men ändå fånigt glad och lycklig!
Solen steker, 20 grader i SKUGGAN, WOW.  Shorts och linne väder och det känns så ljuvligt.

Blomman jag fick av svärmor på födelsedagen, bara älskar den den är elt ljuvlig :)

Det har dock sina nackdelar med sol och 50 grader varm asfalt med :(

….Nu kom den igen, SKRÄCKEN som gjorde att jag knappt vågade gå ut på promenader i fjolhöstas, verkar bli vekare för varje år verkar det… halvvägs på promenaden (och tro mig jag har varit beredd en par veckor redan så läskiga tycker jag att de är) såg jag den, en liten jävla ormunge på en 20 cm, PIGG som fan (förlåt att jag svär det är fult med bloggar som innehåller svordomar men bara måste om det här) och zackade iväg duktigt snabbt mot diket, väl i diket verkade den inte veta hur man beter sig för den stack liksom upp varannan 10cm (som delfinhopp typ) om den såg sig omkring eller om det var svansen har jag ingen aning om men nu är jag återigen RÄDD…. Rädd att barnen ska bli ormbitna, rädd att kattorna som är så nyfikna ska bli ormbitna & så skruttig som gamla Lucas är så vete sjutton om han ens skulle klara det, och rädd förstås hundarna också tillhör ormbetts-rädd-kategorin.
Det är jobbigt att gå och vara RÄDD :(

Jag HOPPAS att jag kan övervinna lite av den här enorma ormskräcken annars får man nog låsa in sig snart, den har vuxit fram senaste åren vartefter det kommit och blivit mer orm här ute (första 8 åren jag bodde här syntes inte en enda orm och nu kommer det som nån slags invasion känns det, att hoppa över huggormsungar varje halvkilometer är ASIGT). Skrämmande att man ser så många UNGAR jämnt, var är mamman då, och deras hundratalet syskon???

Förra natten jag sov föresten hade jag mardrömmar HELA natten om hundar och kattor som sköts rakt in i munnen med harpuner och sen släpades efter båtar och användes som levande bete för hajfiske och sånt. Karln hade samma natt drömt att jag avlivat Voodo (vår hanhund) och att han låg och flöt i vår vik här, det hade varit enormt hemskt…. ??? Undrar vad såna här drömmar betyder, dåliga omen känns det uppenbart som?!? Nån som vet??

Nå, släpp dessa asiga drömmar och tillbaka till den ljuvliga sommardagen :)
Barnen är i Sverige och shoppar med farmor och farfar (och lite med sin pappa med).

Äntligen har det nappat *yihooo* Endast en timme efter att den publicerats på blocket attackerade jag honom *fnissar*, och jag hann FÖRST (det hade ringt fler som skulle ta den osedd om de fick den rätt snabbt efter publicering) 😉
Så mannen har varit och hämtat en kamera åt mig idag, En Sony precis som jag ville ha och en uppgradering av samma modell som den jag har haft, och för ett BRA pris, så tro att jag är GLAD va, nu jäklar ska det fotograferas igen :)
En ny parfym hade han köpt åt mig med, vet inte vad för sort ens så väntar med duktig spänning på att de ska komma hem nu. Enda kruxet är att när de kommer måste jag åka, TVI VALE säger jag, det är INTE det man vill göra när humöret är på topp och solen skiner, urk. Har det så enormt bra, ju, bra jobb, härlig familj, ett hus och en gård bredvid sjön som jag älskar likaså så vad mer kan man egentligen begära när solen lyser till på det :)

Har filosoferat om vårat kök en timme här med men mer om det en annan dag det blev redan så himla mycket svammel det här. Ska fräsa upp lite kyckling, majs och bulgur nu och käka lite middag och dusha så att man kan slappna av lite innan avfärd sen.

Ja just det Csongor (från Ungern) ringde nyss från Tjeckien, de fnittrade och drack champagne där han och Eva (från Tjeckien) Bessie hade vunnit där och var nu Europeisk champion eller nåt *fniss* ja mer info kommer väl när de lugnat sig var lite svårt att förstå vad de sa i all glädjeyra där. Domaren var föresten Frances Jackson (Mompesson, UK) en av de mest välrespekterade domarna…de ni, i morgon dömmer hennes make Bob, kanske Xsanna eller nån av deras andra hundar faller honom mer i smaken, Bessie är lite extrem för honom kanske?? De brukar ha lite olika smak. Spännande iaf.

Kram på er alla från ett superljuvligt och soligt Berghamn (ja vår tomt heter så och vägen hit heter numer så med) :)

hej då

Kommentera