Gammelgubben

Jösses vilken slö dag, får inte mycket gjort idag. Jo tvättmaskinen rullar på och sängkläder bytta och så men annars känns det som om tiden står still eller nåt liknande. Vaknade halv tio i morse och dottern fixade nybryggt kaffe, snacka om lyx :) De har varit ute och åkt i snöbacken och lekt i sin snökoja, men jag kommer mig inte nånstans. I morgon måste jag åka till stan, om inte annat så kommer man igång då, barnen är i skolan då så idag var sista dagen på ledigheten för dem.

Igår stod jag vid spisen halva dan kändes det som, lagade nån slags kalops av rådjursstek, det blev rätt gott tyckte vi alla, middagsgästen med. Lite utetid hanns det dock med, mannen var och skrinnade med barnen på träsket här och plogade upp det som snöat igen, och jag fick vara lat iaktagare *S* MEN, jag har ju min is-skräck så det känns rätt okej för min del att titta på….tycker det är så asigt, det knakar och brakar ju i isen…huuuh
Till kvällsgott bakade Elsa och jag chokladkaka med chokladkräm/glasyr på, HUJEDA mig va gott de va, den gick som smält choklad i solsken eller va de inte så de hette *lol*

lucas_majaAnnars är jag lite orolig för vår gammelkisse Lucas, han har haltat på vänster bakben en par dagar nu, går inte alls på det utan håller upp det i luften, utom när han är ute (kylan?) då syns det inte lika bra utan han går på det olika bra, försöker hålla honom inne så mycket som möjligt vilket inte är det lättaste då han verkligen är högljudd när han ber sig ut, och ska ge honom lite antiinflammatoriskt, det som är lite läskigt är ju att han är så himla gammal och man läker ju som bekant inte lika bra när man är gammal. Lilla Maja har legat nära honom, som om hon velat värma honom, de känner nog sånt här för normalt brukar de inte hålla till så nära honom för han brukar protestera och fräsa och tydliggöra att han inte uppskattar det men nu har han tacksamt legat nära och till och med njutit när Maja har tvättat lite på honom.

Vår bekant håller på slaktar skrot här ute, nu ska de bort….alla bilar som våra bekanta ”bara glömt” här och så, ja ja de e nog enklaste sättet att bli av med skiten att bara parkera dem hos nån, men jag avkyr allt skräp som står här. De ska sen köra det till sverige till nåt ställe som tar emot sånt, vid tillfälle om de inte har ”last ut”, gud vad skönt. Här får man ju typ betala en förmögenhet för allt man vill bli av med nu för tiden så det är ju inte så konstigt att det samlar på sig lite häran och däran.

Fick nog lite för mycket data tid idag antar jag för i samband med att vi (jag och dottern) skulle öppna och läsa alla postorder kataloger som kommite så bara MÅSTE jag in och klicka lite ……. fast inget onyttigt iofs men kanske inte heller nåt ”man måste ha”. Nåt jag skulle vilja ha som jag aldrig kommer mig för är ett strykbräde (vi slängde vårt gamla vingliga) en hårfön som inte är kass som den jag har som bara har typ på och av och skitvarm luft som sliter på håret, ja och så skulle jag vilja ha en digitalkamera…. min pärla har varit sönder ett halvår snart och jag som älskar att ta kort känner mig lite halv när man ska fota med mobilkameran och få mer eller mindre skitbilder :( Nå, det får väl bli i ett annat liv med en annan ekonomi 😉

Nej, dags för middag snart både till oss och hundarna, klädvikning från tumlarn och sen het dusch och slappa vidare….och hoppas att energibomben har slagit ner tills i morgon 😉

Ha en trevlig kväll, Kram

6 kommentarer

 1. Gunilla skriver:

  Här har det inte heller blivit några stordåd idag, förutom det där ”vanliga” tvätta tvätta tvätta å när jag har kommit så långt att det ENDAST är Jens och mina sängkläder kvar kommer Nea med ett nytt BERG av smutstvätt… JIPPIE var ju inte mitt ordval just då =(
  Nea lagade mat medans Jens Ida och jag var ute på promenad…otroligt gott: Fetaostfyllda köttbullar med ungsstekta rotsaker *mums*

  Just ja, jens jag mats och sandra ska åka på ”Close Up” båten i februari….tror jag lär behöva öronproppar =)

  Ha det bäst, kram från mig =)

  [Reply]

  Mia Reply:

  Svar till Gunilla: Okej, ja än har inte de här börjat bära själv så inte mycket överaskningar här tack och lov :) Va e de för båt då?

  [Reply]

 2. Toja skriver:

  Halloj!
  Typiskt att jag ska med min mormor till stan .. annars hade vi kunnat fika! Får ta det annan dag bara.
  Har du kollat att han inte har fått nåt vasst i tassen?
  Ha det bra! kram

  [Reply]

  Mia Reply:

  Ash då, de hade varit riktigt trevligt med en fika, vi måste hitta nån liten ledig stund.
  Fick rätt mycket gjort idag iaf, och en sväng under glaset med, börjar se dassig ut fast de hjälper inte så mycket men de KÄNNS iaf lite roligare :)
  Hittar inget, helt mysko, han stackarn går på ”pamol” nu *s* han sov hela kvällen igår, idag har han inte (hittills) haltat så jag sett de men å andra sidan kom han inte in alls idag före till middagen typ.

  [Reply]

 3. Gunilla skriver:

  Det är den där CLOSE-UP BÅTEN 2009. Vi satt här hemma å drack lite vin å så bidde det bara så…tog nog bara 3 minuter sen hade vi beställt biljetter =)

  [Reply]

 4. Mia skriver:

  Svar till Gunilla: Aaah, sökte på nätet och hittade info :) Riktigt röjjar-party kan de nog bli de där, va kul med lite annorlunda partaj.

  [Reply]

Kommentera