Sol och blåsigt

Över tio grader hela dagen har det varit, stundvis uppe i 17 -18. Kicke köpte en termometer åt mig igår i Sverige, bar ut den i växthuset för att titta lite hur graderna höll sig.

Redan vid 8 i morse var det 17 grader så det behövs tydligen bara att det blir morgon så värms det upp, sen har det pendlat ända upp till 50 grader….. oj oj vad vi måste få luckorna fixade, för springa och öppna och stänga stup i kvarten då får man säga upp sig från jobbet och bara vara hemma och vakta.

Målat (oljat) mer på växthuset idag, fortfarande massor kvar att göra men det börjar se lite snyggare ut för varje dag. Förhoppningsvis kan vi plattsätta i helgen och fixa två luckor MED självöppning, hoppas man förstår sig på dem nu så att vi får dem att fungera som de ska :) Vi MÅSTE få ut lite i växthuset nu, slanggurkorna håller på växer ihjäl sig inne och tomatplantorna måste få mer ljus, dessutom börjar det tydligen bli trångt även för kattorna som springer omkull allt så risken finns att allt går åt skogen om de står kvar här. Att hålla nattvärme där en par veckor måste nästan löna sig med tanke på alla lampor och lysrör som lyser inne nu och det faktum att det blir så trångt och oredigt så man nästan inte vill vara inne längre….

Här är lite mixade bilder från idag, nu dags att koka fisksoppa, hade tänkt baka bröd men fastnade ute hela dagen så det får bli en annan dag.

På återseende

/Mia

2 kommentarer

 1. Toja skriver:

  Men WOW!! Vilken vårkänsla jag får :) och vilket stort växthus du har. Ove o Nea fixade igång vårt idag, nu har vi presenning i botten, få se om det funkar?! Nea har vilda odlingsplaner iallafall :) så får du för mycket gurka o tomat plantor så köper jag gärna av dig, vi har ju inte hunnit frösått nåt alls :(
  Hade glömt att du börjat blogga igen men råkade se länken i favoriter o mindes då :)
  kram

  [Reply]

 2. admin skriver:

  Ja de e helt underbart :) Tänkt på ditt hus med, presenning borde ju hålla ett tag, de som e e väl om de samlar på fukt men då kan man väl bara sticka en par hål nånstans.
  Här borde nog finnas nån enstaka tomat, har delat ut redan rätt friskt. Gurka satte jag bara de två frön vi har, men de växer som FAN så de borde du nog kunna peta ner en par frön nu (tomat med iofs de e rätt snabba de med)
  Mius

  [Reply]

Kommentera