Potatisöga

En helt underbar solig dag igen, man riktigt ser hur allt växer nu :)

Fick äntligen potatisarna ute satta i pallkragen, vi hade lite funderingar var den skulle vara då varken majs eller squash hade en given plats heller, potatisen får va uppe ovan gården vid rabarbern. En rolig potatis sak till idag var att 3 av 5 potatisar i växthuset redan sträcker upp små gröna stjälkar :)

Majsen var ett problem, 6 grodde och resterande av 18 eller hur många det var, ruttnade :(

Dessa 6 åkte nu ut i växthuset i en stor blå ”så” då det kommer att bli för mycket ”åldersskillnad” på dessa och de som jag hoppas hinna gro ute direkt i pallkrage nu.

Åkte runt som en tok igår innan jobbet och sökte mer majs men det var slutsålt överallt och det jag hittade var färdiga småplantor av ”fel” sort, har förstått att man inte ska blanda sorter. Det slutade med….nybeställning hos Impecta, underbar firma det där, det hade kanske varit bra om nån annan beställt dem åt mig bara för nu kommer det ett paket med lite mer än majs (igen….ähum)
En rolig växt jag tittat på förut som jag nu föll för (då den går att så ännu ett tag utan stress) är DJUNGELGURKA, så den ska jag prova på ännu, måste sno tillbaka den stora baljan som följde med sambon till hans fiskenät i misstag…… Och åter igen är all JORD slut…. hmm. Men som sagt, det växer så det knakar och kommer att bli en riktigt kul sommar med mycket nya spännande saker att äta.

Nån som vet om man måste penselpollinera slanggurka när den är så tidig att inte några insekter nästan vaknat? Har inte fattat ännu vilket som är hanblomman, honblomman är den som sitter på det som ser ut som en gurka (eller?) hjälp!!!!

Jag och bästaste kissen Malte har pysslat på hela dagen, emellan att Kicke har varit hemma, riktigt skön dag att vara ledig. Nu… blir det ett extra vakpass då det fanns ett sånt behov på jobbet och sen ledig över helgen.

Ovan är lite blandade bilder från dagen, potatisbilden är tagen med mobilen i all hast så inte bra kvalitet men en bild i alla fall.

Ha de bäst.

/ Mia

2 kommentarer

 1. Toja skriver:

  Mamma berättade om när hon sådde paprika/chili, då gick hon med tops och tossade i alla blommor för o pollinera.

  [Reply]

 2. admin skriver:

  jopp, så ha ja gjort med med paprikan (chilin e så ung, just börjat blomma) men jag använder en vanlig liten pensel, enkelt som sjutton :)
  MEN, DÅ när den blommade i februari eller nåt, så kom paprikor men de trillade bort sen pga ljusbrist (har hört mig för) så nu testar vi igen, och snart kommer insekterna och sköter mitt jobb :)
  (me gurkor e de inte lika lätt, de har han och hon blommor och endel gurka måste man ta bort hanblommorna för annars blir gurkan besk… oj oj, lite mänskliga de där gurkorna *s*)

  [Reply]

Kommentera