Perfekt att jobba

Perfekt att jobba en par vaknätter nu, det är kallt, blåser hårda kalla vindar så det finns ingen inspiration att göra något ändå :)
Eldade i vedspisen på dagen och fast jag lovat mig själv att lägga bort yllesockorna så plockade jag fram ett par ur lådan igen *s*

Rätt ståtlig när man ser den nerifrån

Fick mitt kuvert från Impecta idag med mina nya majsfrön, djungelgurka, frilandsgurka och lite annat roligt så nu väntar jag på helgen då jag hoppas att sambon hinner köpa jord när han kör till Svenska sidan i slutet av veckan.

Byggde ett nytt (inte så vackert men fungerande) pionskydd igår kväll, förra året hade vi inget då det gamla gått sönder så de låg platt på gräsmattan. Varför man planterar pioner mitt på gräsmattan vet jag inte men den står där och jag tänker inte försöka flytta på den före jag har ett planerat blomland att sätta den i.

Har så mycket planer, men kanske man borde hejda sig lite och låta några vara till nästa år så att vi inte ruinerar oss på jord bara på ett år.

Sommarens roliga plan blir förutom växthuset och odlingarna att renovera upp vår jordkällare och få den funktionabel. Nu är den jätteläskig, måste komma ihåg att fotografera, det hänger tampar från taket, dörrarna (som behöver renoveras eller bytas) har stått öppna i säkert sju år och inte heller har vi satt något på lufthålen i taket så det har även regnat rakt in sedan de skydd som jag vill minnas att fanns där ruttnade bort.

Mycket att göra där men vi har inte så mycket förvaring så det vore ultimat med ett frostfritt förvaringsutrymme :) Har funderat på att sätta hyllor i vår källare som vi håller värme i eftersom vi har vattenrör och varmvattenberedare osv där inne, men det är redan trångt där så få se hur det går, antar att det måste bli en vinter i källaren iaf för redan i år vågar jag inte lita på jordkällaren med mina pelargoner.

Hittade en gammal bild här i bloggen från 2009 på källaren:

Och vintern 2010

Nu ska jag återgå till arbetet, andra passet på en dag blev det då vi hade möte på förmiddagen, inte så roligt med 45 minuters bilväg varje väg, fast efter dessa två nätter är jag ledig över en vecka igen så man ska inte klaga!

/mia

Kommentera