Vad är detta?

Varför är det alltid mulet och regnsjukt och blåsigt när jag är ledig? Går troll i det här tror jag, när jag jobbar är det oftast värsta solskenet…

Elsa och jag grävde upp syren plantor igår, är väl dags att reda upp vår syrenhäck som vi sågade ner i fjol, en miljon syrenskott växer över en meter in på gården och detta var en av orsakerna till att vi sågade ner den gamla glesa häcken, för att få ordning på LINKJERNA igen.

Planterat flera småplantor nere vid lidret där en ny häckrad ska gå och sen har jag samlat en stor hink med små plantor som jag tänkte ta med till jobbet när jag åker på sightseeing på lördag med grannen som ska börja jobba där och behöver åka vägen så att hon hittar på jobb när hon börjar :)

Idag blir en slö dag antar jag, ruggigt ute. Pojkarna är i Sverige och kör lastbil och tjejorna, alltså jag och Elsa har bokat frisörtid så vi ska åka till stan och njuta av lite pill i hårbotten snart :)

Sådde pastell akleja i min utekruka häromdagen, de vanliga aklejorna jag sådde förra hösten verkar inte ha tagit sig och jag var smart och gav bort alla frön…. ska tigga nya av grannen i höst för jag har gett mig tusan på att Akleja ska finnas här, har spånat in lite på att få till det med ”gamla” växter som jag tycker hör till en gammal gård, som akleja, höstphlox, judekörs, pioner, vallmo, lupiner och sånt.

Hoppas jag får hem lite jord nu, tre pallkragar kvar som ska göras i ordning (och ett blom/tomat land vid åtminstone ena sidan av växthusväggen), pallkragarna ska sås ny Majs i en, Frilandsgurka i en och så mina två squash plantor i en.

Mycket som börjar blomma i växthuset nu. Ledsnade på trängseln och har satt ut balkonglådorna med Petunia och lobelia under fönstren på husväggen och mina ”stå på trappan”pelargoner har stått där snart en vecka och verkar må bra. Håller tummarna för frostfritt nu.

/Mia

Kommentera