Totaldille och lite tråkigt

Totaldille på grillknyten har jag fått, och på VITLÖK (har alltid haft det men nu har det slagit över så jag till och med har en skål med hackad chili och pressad vitlök-smör i kylen till mackorna …..eeeeh….flipp) Tack och lov för gasgrillen för annars grillade nog inte JAG så mycket, med allt det innebär med kol.

Har typ lager med knyten färdigt grillade (de andra har ju ledsnat….) till lunch och middag och…ja :) Potatis, lök, VITLÖK, olika chilisorter, tomater, paprika, morot, champisar, egen squash, osv. och kryddor både färska och torra. GUD va gott. Kunde nästan tänka mig bli vegetarian om jag fick sån här mat varje dag.

Var så hungrig idag (läs sugen) så det hann inte bli grill-look, men väl rätt smak, halva tallriken knyte och halva tärnad slanggurka (egen så klart) och på det en par skedar lätt creme fraiche med lite sweet and sour sås i och oooooj oj, om nån kommit in när jag åt hade de nog trott jag gjorde nåt annat som jag mmmmm’ade och hade mig :)

Annars så har jag…. sprungit runt med en spraykanna med såpavatten och sprayat alla chiliplantor i växthuset (och lite på körsbärs och plommonträden som är från ifjol, dessa med massa svarta lusar på) , hittade små gröna bladlusar på chilisarna så tänkte mota olle i grind och hoppas de inte hinner bli påverkade. Planterat om en par chilisar som slutat växa i min ”samplantering” vilket blev trångt och nu ska de VÄXA för jag har fått total dille på chili så här ska skördas om jag så ska limma dit frukter *S*

Vår GAMLA Lucas….ja han är nog på sista versen, borde va 19-20 år, senil, börjat vingla och igår (igen) kom han in helt blöt, hade väl lekt tarzan på båtarna igen och trillat i, hmm, ut och pinkat och upp och ätit har han varit men i övrigt har han sovit i fåtöljen ett dygn igen ny (fortfarande där). I vintras plurrade han i isen , för ett drygt år sen tog örnen honom och tappade honom (då var han SÅÅÅ nära döden, låg en vecka och vi tvingade i honom värkmedicin (stora klo sår) och antibiotika) undrar hur många liv han har???

I morgon går jag på tre nätter vak, sen har jag en lång dag nästa vecka och SEN…SEMESTER *yihooo*

Kram på er.

Mia

2 kommentarer

  1. Toja skriver:

    Men guuulleLucas vad gammal skruttgubbe han ser ut på bilden :(

    [Reply]

  2. admin skriver:

    oh ja, han har nästan ingen balans mer, kastar i sig maten utan att tugga (har väl inte många tänder så vi kokar fiskfile åt han) och så har han haft en regelbundet återkommande hosta flera månader, så jaa…. de e i valet och kvalet… än går det, han är nöjd med att vingla runt och äta fisk och sova, men han måste ändå få sluta sitt jättelånga liv med värdighet. hå hå

    [Reply]

Kommentera