I morgon

I morgon är det slut på ledigheterna och arbetslivet börjar om.

I morgon kväll kommer barnen hem från Legoland, ååå vad jag längtar.

Idag… har vi fyllt chilisar med fetaost och annat som ädelost, vitlöksost, köttfärs och lite annat och med osttäcke och i ugnen. Klar favorit hos mannen var den milda sorten alt. paprika och min favorit var de med lite styrka och bara fetaost i, en ny favorit helt klart, synd man satt så himla mycket på tork redan, men många nya kommer och även fler sorter. Blev inte så bra bild, kom ihåg att ta bild först när vi lagade omgång nummer två till middagen och då med mobilen.

I går lagade jag några burkar sylt, det blev svarta vinbär, vita vinbär och lite rabarber igen (sååå gott på glass….) Tre burkar blev det men ingen av oss orkar plocka så mycket och Elsa är bortrest *s*

Och sist men inte minst så vart det ingenting av tyget jag beställt och väntat på i snart 6 månader, kommer nog aldrig mer beställa från Jotex. Julgardinerna var vinda och sen detta med de här tyget, det skulle komma i juli (3-4 månaders leveranstid) och vi väntade och väntade sen var det slut och många vändor och fler beställningar och några månader till så resulterade i att jag beställde ett annat tyg, inte det jag ville ha men rätt okej, behöver ombyte till köket då vi har fyra fönster där och alltså fungerar inte våra gamla gardiner som vi hade innan vi slog ihop två rum. 8.90 (under hundra kronor) kostade detta, billigare än billigast nästan för fyra fönster. Blev helt okej :) Går inte mycket tyg åt när man inte vill ha en massa rynk och krimskrams utan raka enkla kappor.

 

Annars på det mentala planet är det uppgivet, inte lyssnar folk på de som har kunskap om något utan rusar iväg och bara ”gör”. Synd, hoppas det går vägen men det brukar sällan göra det.

Hösten känns nu, och mer och mer varje dag, vår vän som har båten här pratar om att ta upp den och fixa till den undertill då den läcker lite vatten i pontonerna (och han brukar få hacka loss den ur isen…så detta är TIDIGT). Snart kommer nog vår andra båtgäst och tar upp sin båt med, sommaren har varit kort för nästan alla. Sen har vi en som nog är enormt vattenfylld och troligtvis snart vattenförstörd inuti men den verkar övergiven och snipan får vi se om får vara på land nästa år och bara ha i lilla fiskebåten och så tror jag att det är dags för mannen att få lägga i sin stora fiskesnipa, den har inte ens haft plats ens i vår hamn och mannen vill gärna ha i den.

Fiskat har de gjort stora pojkarna  så vi har ätit aborrfileer i flera måltider på rad, så många att vi inte behövt tillbehör ens , kattorna har aborrfileer i frysen och i magen liksom gäddfileer, alla är nöjda med lite fisk emellanåt.

Tack och lov att vi har grannar som hjälper oss att äta gurka och tomat för vi hinner inte äta allt och ännu värre nu när vi varit bara två i en vecka.  Melonen har massor med fruktämnen, jag vet man ska gallra men…få se. Snart ska vi skörda lite majs med, har inte vågat göra det då barnen varit borta och nu jobbar jag i helgen så måndag får väl bli den magiska dagen för vi vill alla vara med.

Skördade föresten massor med röda chili idag som jag skar i bitar, mixade med stavmixer i lite vatten och frös ner i läckra knallröda iskuber, perfekt och superläckert att ta upp kub för kub under vintern och på så sätt kunna använda ”färsk” chili hela vintern.

Nu tror jag det är dags hämta in tvätten, regnet kommer ikväll sa grannen och han har sällan fel.

/Mia

Kommentera