13 & Argsinta damen

13 e väl ett oturstal men det var 13 det blev. 13 nya sorter sådda.

Jaaa, jag vet att jag är en månad tidig, men… har redan två sorter sådda innan som grott och växer, Apache och Numex Twilight.

Nu är sått: från vänster bak/fram: Aurora, Little Elf, Bolivian Rainbow, Numex Twilight (japp en till), Bossoto, Aji De Jardin, 2*Bellaforma, 2*okänd chinese som Semillas skickade med en blandad-bonuspåse, Aji Omnicolour, Santa Fe Grande, Rooster Spur & Rawit.

Sådde tre sorter innan och hade stora problem med att själva fröet fastnade, det lossnade inte från toppen, fick bända bort det och förstörde flera plantor, undrar varför de beter sig så nu och hur man kan motverka det?

——–OFF TOPIC———-

Mitt humör är åt SKOGEN idag, riktigt RIKTIGT dåligt så jag kände mig tvungen att göra något roligt… (därav sådden)

Dessutom orkar jag inte storstäda hela huset själv, gjorde en massa i helgen, från morgon till kväll, sen när jag jobbade på måndagen skulle de andra dra sitt strå i stacken men näppsan päppsan så skoj ska vi inte ha, inte hade de gjort nån nytta inne inte (lilla jul på lördag, hoppas de får en trevlig lilla jul, jag jobbar så jag skiter i att de har ostädat hemma)

Så, summa kardemumma så är jag ARG, jag HATAR att vara ledig när det ser ut som helvete hemma, men samtidigt har jag ledsnat på att mina ledigheter skall gå till att städa upp efter alla!  (likaså om man ska laga mat, då får man storstäda hela köket för att kunna kocka varje gång)

När de är lediga så … kopplar de AV, svansar runt i bilen,  fiskar eller sågar ved eller nåt… Så nu gör jag samma sak, jag tillbringar min ledighet till MINA hobbiesar, skit i att det står lysrör framme på jul (hade ju tänkt vänta till efter jul innan jag drar fram alla så-attiraljer), ingen annan bryr sig då gör inte jag det heller, ska ta in sopkvasten från växthuset tror jag så att man får sopa en gång att gå på från stolen till toan iaf så att man slipper ha skor inne.

Gnäll gnäll . Kanske dags att göra nåt konkret åt saken istället för återkommande gnäll, det går INTE att lära gamla hundar sitta och så länge familjen tror att detta är ett hotell så vete sjutton, eftersom det inte räcker med uppsägning så kanske man borde checka ut?

Jag trivs inte ens här längre så problemet borde inte vara stort? Inget vardagsrum (nej då det ska barnen ha som skräprum så där kan man inte vara, fruktansvärt otrevligt rum som inte ens finns på rätt våning), ingen El i mitt kontor (ingen lampa, inget element, inget skydd på eluttagen). I sovrummet står löst element sen tre år tillbaka (jobbigt att koppla i det fasta…) Köket är nytt…sen två år tillbaka, nej ta det lugnt nu det är INTE klart ännu… rätt så mycket kvar ogjort faktiskt. Taket har sjunkit flera cm i mellanvåningen så övre våningen måste rivas och göras om… (ja där är det inte heller ett enda rum som är KLART), men det är ingen ide att laga övre våningen, nej då, det regnar ju in så det blir bara förstört igen. Samma i toaletten och hallen, dripp dropp….flipp flopp…

Fan de e tur att bilen funkar iaf!

Mia

Kommentera