Bokdrömmar

Bokdrömmar kan man gott få när man ser grönskande trädgårdar och tanken på att en trädgård även kan vara vintergrön, den tanken har faktiskt inte ens slagit mig nån gång.  Vore det bra eller behöver vi ha vår vita vinter för att fullt ut kunna uppkatta det gröna sen? Vad tror ni?

Gunsan som har bloggen ”Trädgårdsdrömmar” lottar ut en sån här bok, självklart vill jag vara med och se om detta är något man kan använda sig av så försöker hoppas på lite tur nu då.

 

Och knäppa jag hittade nya chilisar igen igår, bästaste Toja tipsade om den nya Thai butiken på ön, jag och dottern åkte dit och visst, där stod en thailändska och hade en butik full av underbara saker, såna man faktiskt såg på hyllorna i Thailand så inget låtsas som det ofta är utan på riktigt importerade produkter. Två sorters färksa Chili fanns där, en bird’s eye chili och en större röd. Jag har några små chilisar, alltså med små frukter och vet ännu inte om jag kommer tycka det är pilligt att hålla på med dem så de små bird’s eye tog jag inte utan de större.

thai red demon ursprung

 

Torde vara Thai Red Demon. Iaf så var den god, stark på tungspetsen, tycker de är behagligare än de som blir starka bak på tungan för de brukar nästan vara för länge starka, den här var stark men lagom, mycket aromer och riktigt god.  Den är så klart redan sådd.
Undrar var jag ska börja gallra för nån stackars tomatplanta vore väl trevligt om fick plats i växthuset med???? Chilisarna håller på blir sjukt många….

/Mia

Kommentera