Habanero Bellaforma

Oj oj, här är en sort till som jag höll på fick panik av… Fick frukt och frön av Stig, nu tredje gången jag sådde, lade i fyra frön så grodde plötsligt tre stycken på en vecka, vet inte om de haft för varmt eller blött eller någonting första sådderna? I alla fall så är jag suuuuperglad nu för det här var nog den smakligt godaste chili jag nånsin smakat. Utan styrka men med habanero smak, fruktigt och mmmmums , den här kommer jag antagligen äta upp alla som snacks 😉

bellaforma

Underbart vacker som färdig frukt, bilden lånad från ”farfar Stig” :)

bellaforma

Seaspring Plants som fröna ursprungligen kommer i från skriver så här:

Ursprungligen från Tobago, är detta en habanero chili att på bara 700 SHU, har bara en touch av värme. De ganska höga växterna ger massor av glänsande, avlånga frukter som mäter cirka 25 x 60 mm och mognar från ljusgrönt till rött. Frukten har en tjock, saftig kött, mjukt skal och en trevlig fruktig smak som gör denna sort en riktig vinnare – om du gillar habanero smak utan värme.

/ Mia

Kommentera