Pasilla

Har inte varit så förtjust i de sorter som är bruna och skall torkas, så när denna sort låg i fröbytarkedjan tänkte jag att jag skulle ge en sån sort en chans till. Det är egentligen en sort med annat tilltalsnamn än Chilhuacle Negro så få se om denna blir annorlunda.

Bild och text från Ethno-Botanik:

Ursprungligen från Mexiko, kallas för Pasilla Capsicum annuum när den är färsk. På torra platser i Mexiko är denna chilisort mycket vanligt och mycket populär. I mexikanska köket saknas inte Chile Pasilla Mole i något (traditionell chokladsås med chili). De viktigaste växtområdena i Mexiko är staterna i Aguascalientes, Guanajuato, Jalisco, Nayarit, Oaxaca och Zacatecas. Frukten är upp till 30 cm långa och utveckla sin karakteristiska smak först efter torkning. Chile Pasilla är medium varm.

/ Mia

Kommentera