Fobier

Det börjar gå överstyr med min ormfobi, vaknar just efter att jag har somnat och ser högar med ormar och hundarna som skriker av betten…USH.

Min förhoppning är att någon kan komma och jaga lite orm nu annars kommer jag inte att klara av att vara här i sommar, i mitt eget hem :(

Häromdan så tänkte vi att det var konstigt att det kommit nån råtta i väggen så här sommartid, krafsade…men när det krafsade samma ställe kvällen efter förstod vi att det var nån fågel i vår skorsten igen, vi hade en and där för en par år sen. sagt och gjort, sotluckan öppnades och ett astmatiskt läte hördes, en stor fot syntes och sedan ett öga i ficklampans sken. Tvättkorgen pallades upp utanför men inte kom den ut (kanske hade fixat bo där?) så min morbror tillkallades och fick sätta in handen och dra ut stackarn. Traskade iväg gjorde den, och när vi släppte den vid vattnet flög den ut och la sig längre ut så förhoppningsvis repar den sig.

knipa

Hundarna är ett annat kapitel. Taiga tycker ju inte om valpen, bara försöker hålla sig undan den och tyvärr har mina fobier och de fakto att jag inte alls kan sova på nätterna gjort att jag inte orkar med nån som helst yttre stress så på fredag kommer Taiga att flytta på prov till en bekant som haft hund av oss tidigare, en arbetskollega också, som bor så som oss, på landet med kattor (och får…) och en treårig dotter så för Taigas skull kommer det nog att bli bra men jag har en enorm ångest över att det blev så här och att jag är så in i väggen att jag inte väntar ut löptiden och ger det TID, men just nu fixar jag det INTE :(
Wilda stackarn har ett tålamod som en ängel, även hon satte igång att löpa idag så här är rena blodbadet…

jow

Nu har jag varit inne och städat hela dan… ska försöka ta mig i kragen och se om jag vågar mig ut till växthuset, ja faktiskt är det så illa att jag sitter inne istället för att gå ut för jag är så himla rädd…

/ Mia

2 kommentarer

 1. Toja skriver:

  :( Du, bara genom att läsa det här så förmedlas din känsla, det är inget bra alls. Hoppas det blir en bra lösning med Taiga, hon kanske är jätteglad för valpen om nån veckas paus?
  Ormsen kommer maken och plockar, kanske han får tag på lite dynamit att lägga ut ifall han inte lyckas plocka dom direkt.
  Försök att hitta nuet nu, varje gång ormtankarna kommer eller du vaknar i en sån dröm, tänk eller fast säg högt ” Här och nu är allt bra, här finns ingen orm NU och de ormar som komma skall kan jag inte ödsla kraft på NU” upprepa det som ett tankemantra flera gånger tills du kan släppa skräcktanken.
  Oddsen är mycket låga att du barnen eller djuren blir bitna, alla utom valpen är inbodda och uppvuxna med orm i knutarna. Tänker på mina föräldrars stuga där de plockade 1-8 ormar om dagen första 2 somrarna .. ingen blev biten, varken barn hundar eller katter :) o då hade vi dom i vattnet och runt fötterna :( Men jag vet hur kroppen reagerar på ”hotet” :(
  puss o kram!!

  [Reply]

 2. Mia skriver:

  nä de e inge bra alls… fast nu har jag sovit hyfsat två nätter iaf, alltid nåt. de får bli så här nu, kanske de e ännu bättre för taiga med, vem vet….eeh
  i dag var det helt ok faktiskt, tills… kicke skulle ta min bil och den stod hemma, ja remmen har hoppat av så idag slipper du ingenstans sa han i telefon och dåååå….. ”blink blink blink” sa de i skallen och jooo då de e nog idag de ska bli nåt siddu…. sjuka människa

  [Reply]

Kommentera