Mitt i maj

Idag har varit en relativt bra dag. Fick massor gjort i växthuset i går, börjat på att sätta om tomatplantorna i de slutliga hinkarna och med tråd att binda upp dem med så att de slipper stjälpa och gå av, och samtidigt tagit bort alla tjyvar som börjat komma.

Omplanterat tomater

Salladen börjar se fin ut, sätter bara en bild på den ena sorten.

Röd sallad

Ute kommer Oreganon och gräslöken fint, de andra verkar ha frusit bort :/ Går det månne att ta tillvara gräslök genom frysning? Kanske man borde torka den och göra krydda till vinterns kalla fisksåser? Fungerar det?

Gräslök

Squashen väntar varmare nattväder för den har redan börjat blomma….

Squash blomma

I morgon blir en… annan dag… då börjar jag vaka igen (4 nätter) och Taiga flyttar på prov… huh

Nej, nu hopp i dushen och iväg på ett jädra möte, känns som man inte har tid men men… sen kommer mamma ännu ikväll och Taiga ska bada så att hon är ren och fin.
Hjälpreda i trädgården har jag iaf…

Jenna med hink

Ha det bäst. Och jag , jag försöker följa Tojas råd och inte tänka på orm 24 timmar per dygn, går bättre även om jag stressar upp mig om hundarna går bakom växdthuset och på den sidan av trädgården, trots att jag vet att de nog kan va var som helst om de är men men…

Tjing

/ Mia

2 kommentarer

 1. zZz skriver:

  Det händer mycket hos dig. :) Enligt yrttitarha.fi kan man frysa gräslök, något jag tänkte också göra det här året (bara jag hämtar några tussar från vännen min).

  [Reply]

 2. Mia skriver:

  ja ibland händer det för mycket, skönt med lite lugn ibland med :)
  Oh va bra, då ska jag testa det, har två stora tuvor och den ena håller redan på går i blom så gör en test med den och klipper ner den helt och fryser allt, så får man se hur den reagerar på det och får en hel hög i frysen på köpet :) Tackar.

  [Reply]

Kommentera