Kinesernas dag

Idag blev det Kinesernas dag. Nu är de sista chiliplantorna ute (av de som ska ut), och det var fyra sorters Kineser :)

habanero peruvian whiteBland annat Habanero Peruvian White

Grävt ner strömming och fyllt fullt i tomathinkarna också, det fungerade toppen i fjol så varför överge ett vinnande koncept :)
Gav bort en drös plantor igen, tomater och några chilisar, även den stora övervintrade orange’a Habaneron, har så fullt och den hade jag i fjol så den fick flytta (ändå för stark för mig 😉 ) Så nu börjar det bli liiiite plats i växthuset.

IMG_0021

Min favorittomat som jag skrev om förut, den med problem att gro, Gold Nugget, den börjar bli riiiiiktigt fin :)

gold nugget tomat

I övrigt börjar det komma både slanggurkor och tomater på plantorna så det tar sig! Regnar ute så passade på att springa ut och kasta ner lite Sockermajs i en pallkrage, frilandsgurka (druvgurka) i en annan pallkrage och en påse blandade sommarblommor och lite pionvallmo och jätteeterneller blandat hur som helst i den pallkrage där det finns plats över.

I övrigt…såg nog Jenna orm vid vårt gamla utedass idag :( Kom springande som attan med svansen mellan benen och låg stilla och blängde upp dit säkert en timme sen. Höll stenkoll på henne att hon inte hade blivit biten men denna gång klarade hon sig *HATAR ORMAR*.

Nu…ska jag slappa lite, tända en brasa och bara njuta av regnvädret.

/ Mia

Kommentera