Kok

La in lite chili till kompisarna som var med sambon till Åkersberga och hjälpte till häromdan, idag var det plötsligt massor med tomater mogna igen så nu blev det min special chilisås, älskar den.

Slängde ut Physalisplantan, den hade helt enkelt växt ur huset så den står nu ute mot väggen, nästan två meter hög..

Tog idag mest gula tomater och nästan bara blondie chili (vit) så det blev en gulaktig sås denna gång. Tänkte att jag lyckades få den rikgit mild och fin men när den svalnat var den rätt het :)

chilikok

Snygg blev den

chilisås

Nu ska jag kila ut och möta familjemedlemmarna som åter varit i Åkersberga och nyss kom med färjan, med sig har de Bruttan 😉

Tjing

/ Mia

2 kommentarer

 1. Linda skriver:

  Ser gott ut! Blev nufiken på vad dina milda chilisar heter. Jag gillar när det bara är pyttepyttepyttelite hetta, det vill säga bara liiite starkare än en paprika 😉 Är man mes så är man, fniss.

  Sov gott!
  //Lidna

  [Reply]

 2. Mia skriver:

  Oj, finns så många, milda e Bellaforma, black hungarian, sweet banana, Lombardo.. sen har jag inte smakat på alla än, men har försökt satsa på mediumsorter till. Vill ha några helmilda att blanda i både chilisåser och inläggningar. Några hemska har jag men det är mest för att jag vill provodla dem. Lite styrka pallar jag men det är inte fler i familjen som vill ha starkt så ingen ide att köra på hetta.

  [Reply]

Kommentera