Summering

Summeringen av sommaren 2013 måste se ut ungefär så här:

 • Det blev ingen renovering av jordkällaren, jag vågar inte gå i närheten av den ens ifall det skulle finnas någon orm där.
 • Det har blivit mycket BÅTAR, vi sålde pärlan, den svarta snipan, men istället köpte vi Bruttan, mitt lilla projekt och min lilla båt :)
  DSC07531
 • Ytterligare tre båtar är under ”projekt renovering” samt fiskesnipan kommer eventuellt att få fukta sitt underrede nästa år. En fin träbåt är under ”plastningsarbete” i garaget, en vacker gammal snipa har fått flytta till garaget den också för att eventuellt också få en omgång med slip och plast. En stor FUL en tillkom vår gård i helgen….även den behöver plast och fix i inredningen men den har redan påbörjat sin förvandling, mannen ser en potentiellt superb fiskebåt i den 😉
  föreochefter
  Den fula opraktiska och ranka påbyggnaden är borttagen redan, och skrovet har en himla vädervänlig form, den går troligen rätt fint i vågorna.
 • Det har alltså blivit HIMLA mycket BÅTLIV i sommar, men det har också varit himla fint båtväder nästan hela sommaren.
 • Jag har för-odlat mig… nästa år kommer det att minskas DRASTISKT med chili-sorter, men å andra sidan visste jag att jag ville TESTA alla dessa sorter (hur ska man annars veta vilka som är goda och vilka som inte är det).
 • Tomaterna var lite för många även de, de stod för tätt och nästa år ska alla uppbindningssnören bytas direkt, blev tydligen lite snål i våras och lät de som såg fräsha ut hänga kvar… dumt… de rasade när plantorna blev för tunga och sen var det för sent att fixa en praktisk uppbindning när de blev för stora.
 • Jag ska nog inte ha fyra sorters slanggurkor heller nästa år, gurkor tar vi inte vara på så himla bra (lägger in) så egentligen har halva sommaren gått åt till att skicka sonen på moppen runt halva byn och skänka bort slanggurkor.
 • Nästa år ska jag nog börja ta betalt för mina chilisåser, det har skänkts bort rätt friskt till höger och vänster (det kostar ju att odla med), och det är väl okej så länge det är till goda vänner, men kanske inte helt och hållet till ytligt bekanta.
 • Säger som alla år…nästa år ska jag inte odla melon…de tar för mycket jord och utrymme per planta med tanke på att de producerar en par tre meloner högst. Med detta i åtanke så kan man väl inte sticka under stol med att de dock är vackra :)
  honungsmelon
 • Första sommaren utan Lucas, Kira och Annie :(  (och Taiga men hon har ju iaf bara flyttat till en by i närheten här)
  Första sommaren tillsammans med yrvädret Jenna :) Har varit en händelserik tid tillsammans med henne, ingen dag är tråkig och hon har ett intelligens som få, fruktansvärt smart och lättlärd hund och Wilda älskar henne också.
 • Tycker vi har varit ovanligt många gånger sjuka i familjen?
 • Vi har hunnit umgås massor med många av våra goda vänner i år, växthuset har varit en trevlig träffpunkt där vi suttit upp till 8 personer ibland, på kvällarna med några glas vin/öl och lyssnat på musik och pratat och haft himla trevligt långt in på nätterna.

Summa kardemumma är nog detta den bästa sommaren på många många år (förutom att det ballade ur med vikten och motionen…..) Älskar mitt nya jobb och mitt arbetsschema, har aldrig varit ledig så mycket på en sommar som i år och då har jag inte ens haft semester i år :)

Lite sommar kvar, hoppas vi hinner med lite mer sjöliv ännu, lite mer trevliga vänner hinner vi förhoppningsvis umgås med innan man kryper in i sitt vinter-ide. I det stora hela kan man väl också säga att det är skönt att trivas med livet, hemmet och även sitt arbete, man måste trivas både på jobbet och hemma för att må bra.

Nu, ska jag ta en dusch och en kopp kaffe till tror jag, tänkte dammsuga men …. munstycket i vår (annars så bra) dammsugare bara ramlade sönder i går, med alla våra djur krävs en väldigt tyst och bra dammsugare om man ska orka bo i huset så de blir ett rätt dyrt munstycke… (nej jag vägrar ta ner dammsugaren från övre våningen, den låter så högt), skulle vi ha en normal billigare dammsugare med vanligt runt rör hade det gått med nästan vilket piratmärke som helst upplyste butiken, ville vi vänta 2-3 veckor kunde de bli humant pris men om det var bråttom så … över 50 eurosar går det på nu men då kommer det om typ tre dagar.
Behöver inte tänka på att dammsuga på ett tag iaf 😉

Tjing

/ Mia

1 kommentar

 1. Toja skriver:

  Toppensommar hos er ju :)
  Båtlivet blev till absolut ingenting för oss, en mulen dag i juni var allt. Antagligen därför sommaren känns så konstig för mig,halvfärdig typ.
  Men blir skönt med höst oxå!
  Kram

  [Reply]

Kommentera